ANIVERSARY BELOG

Daisypath Anniversary tickers

Ahad, 11 November 2012

jagung bakar MADU... 345..hehe

Ok.. jagung tu dah 2 hari dalam peti ais.. so... hari ni aku buat jagung bakar.. perghh NGIDAM.. dah lame..dapat rase sikit pun jadi la..

rasenye dh setahun aku sabar.. hihiihii.. sejak pergi pantai batu buruk ari tu lagi.. hua2..

actually jagung ade 2 je.. so kongsi la 6 orang..

resipi... mudah jer..

BAHAN-BAHAN

2 jantung jagung

2 sudu butter

2 sudu besar madu

CARA- CARA

1- Lumurkan jagung dengan butter

2- Panggang dengan api sederhana  (elakkan hangus) atas dapur (pakai pemanggang, over, microwave pun boleh) lepas tu, bila agak2 nampak macam dah nak masak lumurkan madu..

3- bakar selama 10 minit. SIAP!!


Masa memasak : 30 minit.




Tiada ulasan:

GOOGLE AGENT