ANIVERSARY BELOG

Daisypath Anniversary tickers

Rabu, 7 Disember 2011

Tetibe jer Rase nak makan KERABU PUCUK PAKU


Kerabu pucuk paku Orang Kampung

2 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
1 camca kecil garam
1 camca kecil gula
Sedikit lada hitam
2 ekor ikan rebus
Seikat pucuk paku ( dicelur)
Secawan santan
½  cawan kelapa goreng yang ditumbuk halus
1)      Tumbuk bawang merah, bawang putih, lada hitam sehingga lumat bersama isi ikan rebus.
2)      Masukkan bahan yang telah ditumbuk kedalam mangkuk,masukkan kelapa yang telah ditumbuk halus.
3)      Gaul bersama santan, masukkan garam dan gula serta sedikit ajinamoto.
4)      Perahkan sedikit asam limau nipis untuk rasa masam.
*gula dan garam diguna secukup rasa.

Tiada ulasan:

GOOGLE AGENT