ANIVERSARY BELOG

Daisypath Anniversary tickers

Isnin, 26 September 2011

Rencah Sendiri Lagi BEST ++ Daripada Rencah Siap.

Nasi Air ala Dhiya & Opie
Bukan nak berlagak..dan bukan nak perasan but semalam ade someone komen masa dya masukkan gambar ni dalam facebook, member tu tanye, ni makan kt kdai mane? nampk sedap! yesss!! thats mean makanan yang dya masak ade nilai kormesial.. yuhuu... tapi today xnak cakap tentang tu, kite nak cakap tentang rencah masakan, 3 benda anda perlu tahu tentang rencah dalam masakan iaitu


  • Jenis REMPAH RATUS & BAHAN
  • Kuantiti bagi setiap hidangan
  • Kualiti REMPAH RATUS & BAHAN
Tahu jenis rempah itu bagus sebab nanti senang nak masak apa2, Macam Dya, dya suka selongkar RENCAH yang dah siap, mcm SUP BUNJUT, & RENCAH PAKET untuk tahu apa kandungannya & dya akan cube buat rencah sendiri (MODIFIED).

Kualiti Penting, sebab hanya rempah dan bahan berkualiti akan menghasilakn HIDANGAN KEGILAAN RAMAI..

Kuanttit, TERSANGAT LA PENTING... orang cakap lagi banyak rempah & rencah, lagi sedap, tp hati2 sebab salah kuantiti rencah boleh buat MASAKAN FAILED, walaupun hanya kerana terlebih sebatang kulit kayu manis boleh patahkan selera tahu..

* RAJIN2 LA KE PASAR, I LOVE PASAR.. sbb kt pasar boleh belajar semua nie.






Tiada ulasan:

GOOGLE AGENT