ANIVERSARY BELOG

Daisypath Anniversary tickers

Sabtu, 26 Februari 2011

nama melayu die mee sup...nama english noodle soup...




Sherdded chicken noodle soup


4 kaki ayam
6 tebal hirisan halia segar
½ sudu makan lada hitam
1 sudu makan garam
2 ulas bawang putih di kulit mereka, ½ bawang besar dihiris nipis.
85 g (1 strip) mie telur halus
2 sudu makan kicap masin.
2 sudu makan sos tiram
1 sudu makan gula.
beberapa helai daun sawi
sedikit brocoli

1 - Masukkan kaki ayam dalam periuk besar, tuangkan dalam 2.25litres / didihkan dengan api kecil dan biarkan masak dengan lembut, selama 20 minit.
2 - Kecilkan api, tambah halia, lada hitam, garam, gula, bawang putih dan 4 ulas bawang merah, yang potong panjang. Didihkan selama 1 ½ jam, skimming off lemak dari masa ke masa. Keluarkan ayam dari periuk, koyakkan isi ayam tu sehingga menjadi jaluran halus.
3 – tambahkan air untuk menambah stok.

5-panaskan air, celurkan sayur-sayuran selama 5 minit untuk dijadikan sayur didalam mie.

6- Potong daun bawang tersisa menjadi shread pendek halus dan melemparkan segenggam ke dalam sup panas. Hangat melalui selama beberapa saat. Perasakan dengan kicap.
7 - Sajikan setiap mangkuk sup taburi dengan cabai jalur sedikit dan drizzled dengan minyak bijan serta sayur- sayuran..

· Tambahkan sos dan kicap untuk rasa yang lebih kaww!! Selamat mencuba..

Tiada ulasan:

GOOGLE AGENT