ANIVERSARY BELOG

Daisypath Anniversary tickers

Sabtu, 1 Januari 2011

resipi pertama yang aku nak share diawal thn baru nie..antara resipi terpilih ialah...

Oldtown Moist Choco Cake




250g tepung koko (keluaran Barang kita)

40g serbuk Old town white coffee

5 biji telur gred B

150 g butter cair/ minyak jagung

250g gula halus

250g air panas baru mendidih

2 sudu besar susu pekat manis F&N

1- Cairkan 150g butter didalam periuk dan biarkan sejuk.

2- Kisarkan gula halus bersama butter cair yang telah disejukkan. Kemudian masukan 5 biji telur dan putar menggunakan hand mixer sehingga sebati.

3- Masukkan tepong & serbuk old town dan putar sehingga rata. Tambahkan 2 sudu susu pekat dan putar selama 5 minit.

4- Masukkan air panas yang baru mendidih dan putar sehingga sebati dengan kelajuan rendah.

5- Gris kan loyang berukuran 9inch dan masukkan adunan ke dalam loyang. Bakar pada suhu 180’ selama 45 minit.

Untuk Toping :

*Cairkan coklat masakkan bersama butter dan tambahkan sedikit susus pekat. Curahkan keatas kek.

Tiada ulasan:

GOOGLE AGENT