Oldtown Moist Choco Cake
250g tepung koko (keluaran Barang kita)
40g serbuk Old town white coffee
5 biji telur gred B
150 g butter cair/ minyak jagung
250g gula halus
250g air panas baru mendidih
2 sudu besar susu pekat manis F&N
1- Cairkan 150g butter didalam periuk dan biarkan sejuk.
2- Kisarkan gula halus bersama butter cair yang telah disejukkan. Kemudian masukan 5 biji telur dan putar menggunakan hand mixer sehingga sebati.
3- Masukkan tepong & serbuk old town dan putar sehingga rata. Tambahkan 2 sudu susu pekat dan putar selama 5 minit.
4- Masukkan air panas yang baru mendidih dan putar sehingga sebati dengan kelajuan rendah.
5- Gris kan loyang berukuran 9inch dan masukkan adunan ke dalam loyang. Bakar pada suhu 180’ selama 45 minit.
Untuk Toping :
*Cairkan coklat masakkan bersama butter dan tambahkan sedikit susus pekat. Curahkan keatas kek.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan